Jag hann i alla fall baka tre sorter: Falsk toscakaka, kladdkakemuffins med fyllning och Eves blåbär- och vit chokladmuffins, alla blev jättebra och goda.
Det var i alla fall jättetrevligt och Sofia var väldigt duktig
Falsk toscakaka
Chokladkaka4 st | ägg |
6 dl | strösocker |
3 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
8 msk | kakao |
2 tsk | vaniljsocker |
2 krm | salt |
175 gram | margarin |
1 dl | ljus sirap |
75 gram | margarin |
2 dl | strösocker |
1,5 dl | vispgrädde |
200 gram | kokosflingor |
GÖR SÅ HÄR
- Börja med att sätta igång ugnen på 200 grader.
- Fortsätt sedan att göra själva kakan. Vispa ägg & socker vitt och poröst. Smält margarinet. Häll i de andra ingredienserna & blanda, i med margarinet sist.
- Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper i. In i ugnen i ca 15 min. Medans kakan är i ugnen gör du toscatäcket
- Lägg alla ingredienser i en kastrull värm och smält ihop allt. Rör så att du inte bränner smeten.
- När kakan varit inne sin kvart tar du ut den, häller smeten över & kakan och stoppar in den i ugnen igen ca 10 min så den får fin färg.
-
Ta sedan ut kakan, Låt svalna & skär sedan rutor av denna kaka.
Servera sedan
Kladdkakemuffins med fyllning
Muffins:
4 ägg
5 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smält smör
Fyllning:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Muffins:
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner det i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret.
Rör till en slät smet.
Klicka smeten i mazarinformar, antingen av aluminium eller papper.
Fyll formarna till ungefär hälften.
Grädda i 10-12 min i 200 grader.
Fyllning:
Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet.
Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något.
Häll det sedan i formarna över de kalla(svala) kakorna (inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om).
Eves Blåbär- och Vit chokladmuffins
För 15 stora/30 små muffins:
225 g smör
2 dl socker
3 st ägg
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
150 gram FRUSNA blåbär
100 g vit choklad
Blanda rumstempererat smör med socker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och mjölken om vart annat till smeten, vispa till jämn smet (den är ganska tjock). Hacka vit choklad i stora bitar (0,5x0,5 cm) och tillsätt i smeten, rör med en slev. Tillsätt tillsist blåbären, viktigt att dessa tas direkt från frysen för att inte krossa blåbären när man rör om så smeten blir färgad. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-14 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar